״אוכל טוב״

תאריך פרסום: 06.11.2016
| 0 תגובות

מה הופך את המאכלים שלנו ל "אוכל טוב" ?

אין ספק שלטעם, למרקם, למראה ולסיפור המתלווה יש משמעות גדולה, לצערי, גדולה יותר מזו המיוחסת לתקן המוסרי שלו בכל הנוגע לסביבה על כל חלקיה.

אם נרחיב לרגע את התשובה לאזורים פחות מוכרים, נבקש לברר מה באמת יכול לזכות את האוכל שלנו בתואר ״אוכל טוב״.

הסיפור או יותר נכון המציאות שמאחורי מה שאנחנו אוכלים, מורכבת יותר מקסמי הטבח או הטכנולוג. שאלות בעלות גוון מוסרי כמעט ולא נשאלות סביב השולחן או בתור לקופה ובטח לא כאשר אנו נאבקים לעבור את החיים בשלום יחסי. למה שנצליח לראות או לבקש לראות את האמת הקשה והאלימה שמאחורי הקלעים? אין תמיד מקום לשאלות מטרידות כגון: מי היה האוכל שלי? או מה לעזאזל יש בו? או מה המחיר האמיתי של בחירות תזונתיות לא אחראיות? וכו׳..

ה "אוכל הטוב" הוא שלכם

ההגדרה הרדודה הרווחת למזון איכותי פוסחת על המרכיב החשוב ביותר ומתעלמת כמעט לחלוטין מסוגיות כמו זכויות בעלי חיים, שמירה והגנה על הסביבה, בריאות הציבור וכו׳..  האוכל הטוב בעולם הוא זה שתגדלו בעצמכם לעצמכם. שימוש בידע ובחושים הרבים שלנו מאפשר קיום חקלאות תוך התחדשות סביבתית ויצירת אוכל שאינה פוגענית. 

כידוע האוכל המוגש לנו במסעדות וזה הנמכר ברשתות המזון הוא תוצר של עבודה קשה והשקעת משאבים רבים. שיטות רבות לגידול ועיבוד מזון מיושמות בעולם. חלקן רעות, חלקן רעות פחות וחלקן מצליחות גם להיות יעילות ונקיות. 

בשנים האחרונות התעמקתי בנעשה מאחורי הקלעים של עולם המזון וגיליתי שמה שחשבתי אותו כמזון טוב לא באמת כל כך טוב ושקטגוריות המדידה הרווחות כלל לא מציגות את האמת הקשה והטעם המר שמתלווה לה.

מה שמצאתי מאחורי המנות המטופחות והירקות המבריקים הוא עולם של גזל, הרס והרעלה. עולם זה מוחבא היטב מאחורי מצגת של הטעיות ושקרים הממומנים על ידי יצרנים, גופי תקשורת ופוליטיקאים כמובן.

הראשונות לשלם את המחיר על יצרנות וצרכנות חולות, הן החיות. הן מוחזקות כשפחות ומנוצלות בכל דרך אפשרית כאילו השטן בעצמו מכתיב להם את הלו"ז. הבאים בתור הם הים והאדמה שמזמן כבר מתפקדים סביב השעון על מנת לעמוד בקצב הצריכה המשתולל. לאחר מכן זה אנחנו שמשלמים מחיר גדול מאד אם בבריאותינו הפיזית ואם בנזקי ההדחקה וההכחשה שכבר באים לידי ביטוי בכל צורה אפשרית. 

מאחורי החומר האורגני שיושב לנו בצלחת, ישנו עולם שלם של תהליכים שלא חייבים להיות הרסניים וכואבים. האמצעים קיימים וכל שנותר זה רק לבחור לצרוך אחרת. המחיר שאנחנו משלמים בכסף לא תמיד מגלם את הפיצוי למי שסבל ונפל ולמה שפעם הייתה אדמה פוריה, שוקקת בחיים.

 

"אוכל טוב"

 

 

אולי יעניין אותך גם...

תאריך פרסום: 06.07.2017
חודש יוני השנה היה חם מאד. קרינת שמש חזקה וכל מה...
תאריך פרסום: 10.04.2018
מתכון סלק בסיר בטעם עשיר ל-2-3 אנשים: 25 דקות...
תאריך פרסום: 06.11.2016
מה הופך את המאכלים שלנו ל "אוכל טוב" ? אין ספק...

צרו איתנו קשר | מלאו את הפרטים הבאים




קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני