איך מלקטים ואיך כובשים צלפים?

עכשיו זה הזמן האידיאלי לצאת, ללקט צלפים מהבר ואז לכבוש אותם! צמח הצלף אינו צמח מוגן והוא מאוד נפוץ בארץ. 

עם זאת אנו מפצירים, כמו בכל ליקוט- תלקטו במידה ובזהירות מכמה צמחים שונים והשאירו מספיק על הצמח כדי שיוכל להשלים את הפעולות הדרושות לו להעמדת הדור הבא.

איפה?

את הצלף אפשר למצוא ברוב אזורי הארץ מהצפון עד הדרום, באפיקי נחלים יבשים וזורמים, מתוך סלעים וגם בשטחי בור בעיר ובגינה הביתית. 

מה מחפשים?

הצלף (Capparis spinosa) הוא שיח רב שנתי, משתרע, עד גובה 1 מ’, בעל עלים עגולים וענפים קשתיים וקוצניים.

לצלף פרחים גדולים, יפיפיים, לבנים עם אבקנים סגולים והחלק אשר קוטפים ואוכלים לרוב זה ניצן הפרח לפני שהוא החל להיפתח.

איך קוטפים צלפים?

א. גודל ניצן- כשאתם קוטפים תמיד תבחרו את הניצנים הכי סגורים והיותר קטנים בגודלם הם ישתמרו הכי טוב.

ב. לאט ובזהירות! קטפו עם שתי הידיים בעזרת קצות האצבעות, יד אחת מחזיקה את הענף ויד שניה את הגבעול שמחבר את הניצן לענף. כך לא תיפצעו ולא תפגעו בצמח (אשר שביר בקצות הענפים שלו).

ג. תלקטו באחריות- תלקטו במידה ובזהירות מכמה צמחים שונים והשאירו מספיק על הצמח כדי שיוכל להשלים את הפעולות הדרושות לו להעמדת הדור הבא. וכך גם שאר החרקים וחיות הבר יוכלו ליהנות מהצמח.

אם אתם קוראים את זה אז אנחנו מניחים שאתם יודעים כבר יודעים שאתם אוהבים צלפים אז לא נתחיל לתאר את טעמם המיוחד. 

אז איך כובשים צלפים?

א. השרו במים את הניצנים שליקטתם, למשך 3 ימים והחליפו את המים באופן יומיומי. זה יוציא את העפיצות מהם (אין צורך להשרות אם אתם מכינים צלפים מומלחים בסגנון איטלקי).

ב. אחרי 3 ימים הפרידו את הגבעולים בבסיס הניצנים, אחד-אחד.

ג. הכינו את משרה הכבישה. ל100 גרם צלפים תצטרכו:

  • ½ כוס חומץ סיידר תפוחים (עדיף אורגני).
  • ½ כוס מים לא מסוננים.
  • 1 כף מלח (עדיף אטלנטי אפור).

ד. תחטאו את הצנצנת שלכם במים רותחים ומלאו אותה בצלפים ובמשרה עד הסוף וסיגרו היטב את המכסה. הקפידו להתאים את גודל הצנצנת לכמות הצלפים והמשרה.

ה. שימרו במקום חשוך וקריר למשך 3-7 ימים ואז הם מוכנים!

ו. לאחר פתיחה ותחילת צריכה שימרו את צנצנת הצלפים במקרר עם כל המשרה בתוכה.

אנחנו מאוד ממליצים גם לשתול את צמח הצלף בשולי הגינה שלכם באזורים שלא מפריעים למעבר. זהו צמח מאוד חזק אשר אינו דורש שום טיפול או השקיה (לאחר ביסוס) ותורם המון יופי ומזון לכם ומסתור, צוף, אבקה ובית גידול לשאר היצורים איתם אתם חולקים את הגינה.

מניסיוננו לרוב ניתן למצוא שתילים של הצלף במשתלת סלונר ומשתלת מלצר (אך תבדקו זמינות במלאי מראש כמובן).

מעוניינים ליצור גינת מאכל אקולוגית לבית או לחלל העבודה? צרו איתנו קשר בטלפון וגם בווטסאפ
058-7330937

רוצים לראות דוגמאות לגינות אקולוגיות? כנסו לתיק העבודות שלנו

רוצים גינה מזינה משלכם? דברו איתנו

מאחלים הצלחה והרבה סבלנות!

אולי יעניין אותך גם...

גינה מזינה סדנא

לא רוצים לפספס?

הירשמו לניוזלטר שלנו

כתבות עומק, סדנאות חדשות, דיווחים מהשטח והפתעות נוספות