מתכון לברוקולי בשני מהלכים

ברוקולי – אחד מירקות החורף היפים, הטעימים והבריאים ביותר שיש.

בדרך כלל נסתפק באידוי קל מעל מים חמים, אבל אנחנו רוצים להציע לכם להוסיף שלב בעשיה של הברוקולי כדי לקבל ירק מלא בטעמים ונוכחות.

נשתמש בתפרחת צפופה שעדיין לא בשלה – זכר לכרוב בר ים תיכוני.

נטבול את התפרחת במים רותחים ואז ניצלה אותה בתנור מולהט.

ברוקולי בשני מהלכים, עם שלושה חומרי גלם בלבד.

הכלים הדרושים:

  • תנור מחומם ל250 מעלות או מחבת ברזל לוהטת.
  • סיר מלא מים רותחים ומומלחים.
  • מסננת
  • כף עכביש או כל כף גדולה עם חורים
  • תבנית שטוחה שיכולה להכיל את התפרחות בנוחות

החומרים שנשתמש בהם:

ראש ברוקולי

שמן זית

מלח ים

תכנון והקמה של גינת מאכל אקולוגית

הוראות הכנה:

מכניסים את הברוקולי למים רותחים.

מבשלים כמה דקות. אנחנו רוצים תוצאה שלוקחת בחשבון את שלב התנור.

כשהברוקולי רך אך יציב נעביר אותו למסננת למנוחה של דקה שתיים.

עוטפים את כל התפרחת בשמן זית וכך גם את הגבעולים.

מפזרים קצת מלח ומכניסים לתוך התנור שחומם מראש ל 250 מעלות.

תנור חזק יסיים את התהליך כעבור 7-10 דקות.

מומלץ לחכות עד לסימנים ראשונים של הזהבה או השחרה בקצוות התפרחת לפני שמוציאים את הברוקולי מהתנור.

מגישים חם לאחר זילוף שמן זית.

בתיאבון!

רוצים ללמוד עוד? תבדקו את הסדנאות הקרובות שלנו

רוצים לראות דוגמאות לגינות אקולוגיות? כנסו לתיק העבודות שלנו

רוצים גינה מזינה משלכם? דברו איתנו

מאחלים הצלחה והרבה סבלנות!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

אולי יעניין אותך גם...

גינה מזינה סדנא

לא רוצים לפספס?

הירשמו לניוזלטר שלנו

כתבות עומק, סדנאות חדשות, דיווחים מהשטח והפתעות נוספות